Tee ensin ExpressVPN-tilaus käyttääksesi sovelluksiamme ja asetuksiamme.

Haluatko helpon asennuksen? Jos sinulla on Asus RT-AC68Uv3, RT-AC87U, RT-AC56R, RT-AC56S tai RT-AC56U, voit asentaa niihin ExpressVPN-sovelluksen reitittimille.

Tässä oppaassa näytetään, miten voit asentaa ExpressVPN:n Asus-reitittimellesi käyttäen OpenVPN-protokollaa.

Kaikki ExpressVPN-sijainnit eivät välttämättä ole käytettävissä manuaalisesti konfiguroiduissa yhteyksissä. Jos haluat käyttää täyttä VPN-sijaintien listaa, ota käyttöön sovelluksemme.

Tärkeää: Manuaalinen OpenVPN-konfiguraatio ei tarjoa samoja turvallisuus- ja yksitiysyyshyötyjä kuin ExpressVPN-sovellus. Jos reitittimesi ei tue AES-NI:tä (esim. RT-AC86U), voit satunnaisesti huomata eroja nopeudessa käyttäessäsi manuaalista OpenVPN-konfiguraatiota.

Tärkeää: Tämä opas toimii vain seuraavien Asus-reitittimien kohdalla:
RT-N66U, RT-AC56U, RT-AC66U, RT-AC68Uv3, RT-AC87U, RT-AC5300, RT-AC3200, RT-AC3100, RT-AC1750, RT-AC88U, RT-AC66R, RT-AC55U ja Merlin on Asus.

Tärkeää: Käyttäessäsi OpenVPN 2.6:tta saatat nähdä viestin, jossa lukee ”–keysize on VANHENTUNUT”. Tämä johtuu ExpressVPN:n keysize-valinnasta .ovpn-tiedostossa. Varoitusviesti ei tarkoita VPN:n toimivuusongelmaa, sillä OpenVPN 2.6 yksinkertaisesti sivuuttaa kyseisen rivin ilman seuraamuksia.Jos haluat poistaa kyseisen varoituksen, avaa .ovpn-tiedosto tekstinmuokkaimessa ja joko

1. poista keysizen sisältävä rivi
    tai
  2. lisää # keysizen eteen (#keysize 256).

Vaihtoehtoisesti voit jättää viestin huomiotta ilman kielteisiä vaikutuksia.

Jos reitittimen yhdistäminen ei onnistu tai huomaat DNS-vuodon, ota yhteyttä ExpressVPN-tukitiimiin saadaksesi apua välittömästi.

Seuraavalla videolla näytetään, miten asennusprosessi etenee Asus-laitteilla.

Sinun täytyy ladata OpenVPN-määritystiedosto (.ovpn) valitsemaasi palvelinsijaintia varten.

Siirry osioon…

1. VPN-asennustiedostojen lataaminen
2. ASUS-reitittimen konfigurointi

1. VPN-asennustiedostojen lataaminen

Mene ExpressVPN:n asennussivulle. Syötä kysyttäessä ExpressVPN-tunnuksesi ja klikkaa Kirjaudu sisään.

Syötä tilisi tunnukset ja klikkaa "Kirjaudu sisään."
Syötä vahvistuskoodi, joka on lähetetty sähköpostiisi.

Oikealla puolella, jossa OpenVPN on jo valittu sinulle, näet käyttäjänimen, salasanan ja listan OpenVPN-asennustiedostoista.

OpenVPN on jo valittu sinulle, ja näet käyttäjänimen, salasanan ja listan OpenVPN-asennustiedostoista.

Klikkaa haluamaasi sijaintia (tai haluamiasi sijainteja) ladaksesi .ovpn-tiedoston tai -tiedostot.

Pidä tämä selaimen ikkuna auki, sillä tarvitset sitä myöhemmin asennuksen aikana.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN-tukitiimiin saadaksesi apua välittömästi.

Takaisin ylös

2. Asus-reitittimen konfigurointi

Lue alta omaa laitettasi koskevat osio.

Asus-laiteohjelmistot

Kirjoita selaimesi osoitepalkkiin router.asus.com saadaksesi pääsyn reitittimen hallinnointipaneeliin.

Jos hallinnointipaneelin osoite on muutettu aiemmin, etkä muista sitä, saat sen selville laitteesi asetuksista.

Enter router.asus.com in your browser.

Kirjaudu sisään reitittimesi käyttäjätunnusta ja salasanaa käyttäen. Oletuksena molemmat ovat admin.

Sign in to the Asus admin with your admin username and password. Klikkaa sivuvalikossa kohtaa VPN.

Klikkaa "VPN.”

Klikkaa ylhäältä VPN-ohjelma (VPN Client) -osiota. Klikkaa sitten Lisää profiili.

Click "Add profile."

Valitse OpenVPN-osio ja täytä seuraavat tiedot:

Klikkaa OK.

Click "Upload."

Klikkaa Aktivoi (Activate) käynnistääksesi VPN:n.

Click "Activate."

Kun yhdistäminen on onnistunut, näet Check icon. -merkin Yhteyden tila (Connection Status) -kohdassa.

A "tick" icon under connection status.

Tarkista sijaintisi ja IP-osoitteesi varmistaaksesi, että VPN-yhteys toimii.

Jos yhdistäminen ei onnistu, kokeile ylläolevia vaiheita uudelleen tai toista prosessi toista OpenVPN-asennustiedostoa käyttäen.

Jos haluat vaihtaa VPN-sijaintia, lataa toinen OpenVPN-tiedosto, syötä OpenVPN-käyttäjänimesi ja salasanasi, klikkaa Ota käyttöön (Apply) sivun alaosasta ja käynnistä palvelu.

Asuswrt-Merlin

Asuswrt-Merlin-ohjelmisto on erilainen kuin tavalliset Asus-reititinohjelmistot. Seuraa näitä ohjeita asentaaksesi ExpressVPN:n Asuswrt-Merlinille:

1. Kirjoita selaimesi osoitepalkkiin router.asus.com saadaksesi pääsyn reitittimen hallinointipaneeliin. Jos hallinnointipaneelin osoite on muutettu aiemmin, etkä muista sitä, saat sen selville laitteesi asetuksista.
  2. Kirjaudu sisään salasanaasi ja käyttäjätunnustasi käyttäen. Oletusasetuksena molemmat on admin.
  3. Valitse VPN valikosta vasemmalta Edistyneet asetukset -osiosta.
  4. Valitse yläosasta OpenVPN-ohjelmat.
  5. Klikkaa Tuo .ovpn-tiedosto -osan vierestä kohtaa Selaa… ja lataa .opvn-asennustiedosto, jonka latasit koneellesi aiemmin.
  6. Kun lataus on suoritettu, siirry kohtaan Perusasetukset ja kopioi tähän ExpressVPN:n manuaalinen määritys -kohdasta kopioimasi käyttäjätunnus ja salasana.
  7. Siirry kohtaan Edistyneet asetukset. Aseta Hyväksy DNS-konfiguraatio asemaan Tiukka (Strict), mikäli aiot käyttää ExpressVPN:ää kaikilla reitittimeen yhdistetyillä laitteilla. Valitse Yksinomainen (Exclusive) -asetus, jos aiot käyttää ExpressVPN:ää vain valikoiduilla laitteilla.
  8. Jos näet vaihtoehdon Uudelleenohjaa verkkoliikenne tunnelin läpi, valitse Kyllä/VPN Director.
  9. Syötä allaoleva teksti kohtaan Mukautettu konfiguraatio (Custom Configuration) ja klikkaa Ota käyttöön (Apply).

fast-io
remote-random
pull
tls-client
verify-x509-name Server name-prefix
ns-cert-type server
route-method exe
route-delay 2
tun-mtu 1500
fragment 1300
mssfix 1200
keysize 256
sndbuf 524288
rcvbuf 524288

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN-tukitiimiin saadaksesi apua välittömästi.

Takaisin ylös